dinsdag 6 december 2011

Discover Zeeman at the Amsterdam Fashion Week


In één woord: GE-NI-AAL! De Zeeman, een keten van goedkope textielhandel, showt zijn kleding tijdens de Amsterdam Fashion Week, wie had dat ooit gedacht!
Zeeman had het idee om een zogenaamd luxe merk op te zetten: “Frank”. Met dit merk hebben ze tijdens de Amsterdam Fashion Week de show gestolen. Ze hadden ‘’Frank’’  opgezet zonder dat er iemand vanaf wist, op zeven eigen medewerkers na. Ze hadden het groots aangepakt met allerlei verschillende middelen, ze hadden zelfs een website gemaakt waarop alle informatie over het merk terug te vinden was.
Tijdens de Amsterdam Fashion Week waren er veel mensen aanwezig die erg benieuwd waren naar de veelbelovende damescollectie die ‘’Frank’’ zou gaan brengen. Als kroonstuk werd er een bruidsjurk geshowd met twee subtiele Zeeman stickers erop. Achter het model die de bruidsjurk showde verscheen het felgele logo van Zeeman waardoor het duidelijk werd dat de veelbelovende damescollectie niet van ‘’Frank’’, maar van Zeeman was. Zoals verwacht natuurlijk ongeloof op de gezichten van de organisatie, het publiek en de journalisten met gemengde reacties als gevolg.
De kracht van Zeeman achter deze actie is dat mooie kleding helemaal niet duur hoeft te zijn. Een merk is niets anders dan een gevoel en vaak gebakken lucht waar je voor betaald. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten